Because Romania doesn’t give a fuck

Am primit un link de la un prieten. And it goes like this:

Sa trecem peste english skills. Sa trecem peste franciza “…’s got talent”. Si in sfarsit sa trecem peste muzica. Ce ramane? Pai dragii mosului, ramane ceva ce stim de atat de multa vreme incat nici nu ne mai deranjeaza, nici macar nu ne mai gandim la chestiunea in cauza. Doamna blonda pune o intrebare legitima, la care romanasul nostru, pierdut, raspunde in doi peri, desi, pe fata i se citeste o frustrare imensa si o foarte adanca tristete. Intrebarea? “Why didn’t Romania see you?” Singurul raspuns valabil pentru intrebarea asta ar fi “Because Romania doesn’t give a fuck!” Si se poate continua pe aceeasi tema: Because Romania enjoys talentless motherfuckers who don’t know shit about music or art in general. Because Romania only cares about the pussy on the stage. “She can’t sing? Don’t know about that! But look at those tits!” Because Romania has lost its values and its respect for art and doesn’t even care about it.

Acum cativa ani, nu mai stiu exact cand, “marele” Moga a fost declarat compozitorul anului de catre unul din posturile de radio ce tin de SRR (Societatea Romana de Radiodifuziune). In acelasi an, dar inainte de decernarea premiilor cu pricina, un alt post al SRR (Romania Muzical parca) a avut o serie de emisiuni in care dezbatea si demonstra provenienta dubioasa (a se intelege plagiat) a cel putin 6 (sase) din piesele lui Moga. Cu toate acestea, Moga e inca bine mersi, unul din cei mai apreciati compozitori de cacaturi comerciale din Romania. Keep up the good work!

In aceeasi directie, am o poveste cam la fel de concludenta. In urma cu vreo 2 sau 3 ani am cantat cu trupa la un team building. La aceeasi sindrofie au fost invitate sa-si etaleze talentele Andreea Banica si pizdele de la Heaven. Sa recapitulam: o trupa de blues-rock, Andreea Banica si pizdele de la Heaven. Un paradis organizatoric. Ma rog, got good money out of it. Boooooooon. Dupa ce fiecare a aratat cam de ce s-a apucat de cantat, a venit momentul de small talk, one bourbon, one scotch and one beer si, evident, agatat. No… Ca dupa o cantare. Chitaristul nostru de pe vremea aia, baiat frumusel si cu ceva trecere la pizdet (are cravata cu Shakira si danseaza cam la fel :)), o tot fixa din priviri pe una din pizdele de la Heaven (fusta tip curea, un decolteu sa te pierzi in el, tone de machiaj, etc.). Dupa vreo 10 minute de “Coaie ce buna-i asta”, una din organizatoarele (sau orgasmizatoarele) marelui eveniment vine la om, il trage de maneca si-i zice: “Vrei? Da’ costa, sa stii?” Moment in care ne-am dat seama amandoi ca getting shitfaced had just become the only option for the evening. Which we did.

Concluzii? Noua cultura romaneasca apartine hotilor si curvelor. And Romania doesn’t give a fuck. Ai pizda si/sau ceva tupeu, ai parte. Stiu, nu rimeaza. But nothing else does anymore.

Eddie Vedder – Society

Oh, it’s a mystery to me
We have a greed with which we have agreed
And you think you have to want more than you need
Until you have it all you won’t be free

Society, you’re a crazy breed
Hope you’re not lonely without me…

When you want more than you have
You think you need…
And when you think more than you want
Your thoughts begin to bleed
I think I need to find a bigger place
Because when you have more than you think
You need more space

Society, you’re a crazy breed
Hope you’re not lonely without me…
Society, crazy indeed
Hope you’re not lonely without me…

There’s those thinking, more-or-less, less is more
But if less is more, how you keeping score?
Means for every point you make, your level drops
Kinda like you’re starting from the top
You can’t do that…

Society, you’re a crazy breed
Hope you’re not lonely without me…
Society, crazy indeed
Hope you’re not lonely without me…

Society, have mercy on me
Hope you’re not angry if I disagree…
Society, crazy indeed
Hope you’re not lonely without me…

Advertisements

2 responses to “Because Romania doesn’t give a fuck

 • Catalin

  Uite ce cred eu…

  cred totusi intr-o dreptate ce nu tine de tara, cred ca chiar daca esti bun intr-un domeniu, iar tara ta nu te-a apreciat, poate ca nu este nici timpul nici locul … si poate la un moment dat vei gasi si timpul si locul.
  este mai degraba ceva dincolo de ratiune. da romania este unde este, dar nu totul in romania este rau, chiar nu totul. sunt oameni frumosi, destepti si curati in romania.

  cand vad because romania doesn’t give a fuck… eu sunt roman, si ma vad … in acel titlu, si totusi nu sunt de acord cu el, sunt si eu parte din romania, si particica mea, give’s a fuck!!!

  si eu am dat forward la performanta lui bogdan, mai mult decat atat, i-am scris lui Jon Schmidt (http://jonschimdt.com/), si l-am rugat sa-l ajute pe bogdan pentru ca eu cred ca are un imens potential.

  prin urmare, nu totul e negru, in romania.
  catalin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: